تاش کوله یا مزارسنگی پارسی/ایرانی (به ترکی: Taş Kule یا Pers Mezar Anıtı) یک مقبره باستانی هخامنشی در منطقۀ فوچا در استان ازمیر در کشور ترکیه امروزی است که شباهت بسیاری به مقبره کوروش هخامنشی دارد. این بنا به دورۀ حکومت هخامنشیان بر آناتولی مابین سالهای ۵۴۶ تا ۴۸۰ قبل از میلاد نسبت داده شدهاست. تاش کوله در ۷ کیلومتری شرق فوچا و در ۱۰۰ متری جادۀ اصلی قرار دارد.بنای تاش کوله مربوط به قرن ۴ قبل از میلاد دانسته شدهاست و گفته میشود که در زمان حکومت هخامنشیان در آناتولی ساخته شدهاست.
بنای موسوم به تاش کوله به سبک لیدیایی-لیسیایی ساخته شده و شباهت بالایی را با مقبرۀ منسوب به کوروش هخامنشی در پاسارگاد نشان میدهد. با توجه به ساختار و شکل بنا، کاربری آن مقبره دانسته شدهاست. فرم بنا به شکل پلکانی است که از یک صخرۀ بزرگ یکتکه کنده شدهاست. بنا دارای دو سطح است و اتاق محل تدفین در طبقۀ پایین قرار دارد. همانند دیگر مقبرههای لیسیایی، لیدیایی و فریجیهای، بنای تاش کوله هم تأثیر بالایی را از معماری مشترک اقلیم اناتولی در دوره حکومت های لیدیایی و روم و یونان و مقدونیه نشان میدهد.
برخی از باستانشناسان بر این باور هستند که تاش کوله برای یک اشرافزادۀ لیدیایی و یا یک رهبر محلی که به حکومت وقت خدمت میکرده ساخته شدهاست.کار بازسازی تاش کوله در سال ۲۰۰۰ آغاز شد و در سال ۲۰۰۱ به پایان رسید و امکان بازدید گردشگران از این بنا فراهم شد